Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-25 16:58

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/bidens-julkort-startade-storm-av-fragor-och-kritik/

Världen

Bidens julkort startade storm av frågor och kritik

Joe Biden med familj minus Hunter. Foto: Joe Bidens Twitter

När den ledande demokratiske presidentkandidaten Joe Biden ville önska sina vänner och följare på Twitter och Instagram god jul gick det inte som han hade tänkt. Hälsningen startade en Twitterstorm från politiska motståndare eftersom en person saknas på fotot.

På julkortet radar de upp sig kring Joe Biden och hans fru Jill – dottern Ashley och fem barnbarn. Tre av dem barn till Hunter Biden.

Men Hunter Biden själv är inte med. 

Däremot lade Joe Biden ut ännu en julhälsning strax där på med texten: ”När vi säger god jul från hela Biden-familjen, då betyder det även från våra hundar” och så visas en film på hundarna Major och Champ.

Hunter Biden har varit fokus för president Donald Trumps attacker när han själv fått försvara sig i den pågående riksrättsprocessen där den amerikanske presidenten anklagas för att ha satt press på Ukrainas president i ett försök att komma åt en politisk motståndare.

Och när Hunter Biden saknades på det julkort hans pappa Joe Biden publicerade i sitt Twitterflöde den 25 december skapade det omedelbara reaktioner och frågor kring varför Hunter Biden inte fanns med, inte minst från höger, skriver Bloomberg.

På Joe Bidens Instagram skriver ett antal personer frågande ”var är Hunter?” medan andra går längre och är betydligt mer oförskämda. De flesta väljer dock att önska god jul tillbaka.

Biden själv och hans kampanjmedarbetare har hittills inte kommenterat bilden.