Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Bil har kört in i folksamling i London

En bil körde in i en mindre folkmassa i närheten av Naturhistoriska riksmuseet i London på lördagseftermiddagen. Elva personer skadades och en man i 40-årsåldern greps misstänkt för vårdslöshet i trafik. 

Polisen utreder händelsen som en olycka.

De första larmen kom vid 14.20, lokal tid, till polisen i London. En personbil hade kört in i en mindre folksamling i närheten av Naturhistoriska riksmuseet i London. 

Bilen ska ha kört upp på trottoaren i närheten av museet och elva personer skadades lindrigt. Nio av de skadade fördes till sjukhuset, men blev under lördagskvällen utskrivna.

Polisen beskriver händelsen som en kollision och utreds nu av polisen.

– Den behandlas inte som ett terrordåd i det här skeendet när vi håller på att försöka slå fast vad som har hänt, säger en talesperson för Londonpolisen till The Guardian.

Den aktuella bilen, en svart Toyota Prius, är enligt uppgifter registrerad som en taxi, enligt The Telegraph.

I samband med händelsen greps en man som nu är misstänkt för vårdslöshet i trafik. Mannen fördes till sjukhuset med lindriga skador och fördes senare till polisstationen.

Vad som ligger bakom händelsen är fortfarande inte klarlagt, enligt polisen. 

Ett vittne Connor Heyman från Essex stod i kö för att komma in i museet när bilen skenade i väg på trottoaren. 

– Vi hörde ett hemskt dunkande ljud och en gasande bil. Alla började springa och skrika. Vi sprang in och alla följde efter oss och sedan sprang säkerhetsvakterna ut och stängde huvudentrén. Det rådde mycket förvirring innan polisen kom till platsen, säger han till BBC.

Ett annat ögonvittne skriver enligt Metro på Twitter att "det ser ut som om en kille försökte meja ner människor vid Naturhistoriska museet".

Ett tredje vittne berättar för BBC att hon sprang när hon såg bilen. 

– Vi väntade på grönt ljus när vi hörde vad vi trodde var skott och såg då en bil köra på trottoaren. Vi bara sprang. Min vän la sig snabbt på marken och gjorde illa händerna, säger vittnet enligt BBC, och fortsätter:   

– När det lugnade ned sig gick vi tillbaka till platsen där vi först stod och såg en man på marken som greps av polisen.

Ett ögonvittne menar att föraren kan ha tappat kontrollen över fordonen innan den började snurra över vägen och körde i fotgängare och sedan in i en annan bil, skriver The Telegraph

En talesperson för Downing Street säger att premiärministern hålls uppdaterad om läget. 

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.