Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Mitt DN - skapa ditt nyhetsflöde Mina nyhetsbrev Ämnen jag följer Sparade artiklar Kunderbjudanden Kundservice och prenumeration Logga ut
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Bil körde in i folkmassa i Kina

En stor suv körde in i en folkmassa i samhället Hengdong, Hunanprovinsen, Kina. 

Minst 9 personer dog och över 40 skadades till följd av påkörningen. 

Händelsen inträffade på onsdagskvällen. Polisen har gripit en person som körde in i en stor samling människor på ett torg i centrala Hengdong.

Enligt nyhetsbyrån AP bragdes 9 personer om livet och 46 rapporteras ha skadats, det är dock oklart hur allvarligt. 

Polisen utreder händelsen, det finns i nuläget ingenting som tyder på att den skulle vara terrorrelaterad. Den misstänkte är en 54 år gammal man, hemhörande i samma samhälle. Han ska tidigare ha avtjänat flera fängelsestraff. 

AP skriver att Kina under de senaste åren har drabbats av olika attacker på offentliga plaster, så som bombdåd och anlagda bränder. Attackerna utförs i regel av privatpersoner som känner ett missnöje över det kinesiska samhället. I mer sällsynta fall kan attackerna hänföras till olika militanta grupper.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.