Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Världen

Bilderna på Trudeau och Macron som sprids över nätet

Kanadas bildsköne premiärministern Justin Trudeau och hans G7-kollega Emmanuel Macron, nyvald president i Frankrike, valde under en paus under G7-mötet i sicilianska Taormina att ta en kort promenad i det fina vädret. Bilderna på dem sprids nu som en löpeld i sociala medier.
Kanadas bildsköne premiärministern Justin Trudeau och hans G7-kollega Emmanuel Macron, nyvald president i Frankrike, valde under en paus under G7-mötet i sicilianska Taormina att ta en kort promenad i det fina vädret. Bilderna på dem sprids nu som en löpeld i sociala medier. Foto: Stephane de Sakutin/TT/AFP

Sju av världens mäktigaste ledare möts för G7-mötet i Taormina på Sicilien i Italien. Men det är inte bara framtidens ekonomi och politik som hamnar i fokus – på sociala medier sprids bilderna på franska presidenten Emmanuel Macron och Kanadas premiärminister Justin Trudeaus promenad i den utslagna trädgården.

Kanadas bildsköne premiärministern Justin Trudeau och hans G7-kollega Emmanuel Macron, nyvald president i Frankrike, valde under en paus under G7-mötet i sicilianska Taormina att ta en kort promenad i det fina vädret. 

Det är oklart vad exakt de pratade om, men båda såg ut att uppskatta varandras sällskap.

”Den fransk-kanadensiska vänskapen har ett nytt ansikte. @JustinTrudeau, vi ska möta utmaningarna för vår generation” skrev den nyvalde franske presidenten på Twitter.

Läs mer: Inga fler Justin Trudeau-pappdockor vid Kanadas ambassader

Reaktionen på sociala medier lät inte vänta på sig. 

”Macron och Trudeaus somriga promenad på Sicilien ser vansinnigt romantisk ut” skriver twitteranvändaren @tara_mulholland, journalist på CNN.

”Hitta någon som tittar på dig som Emmanuel Macron ser på Justin Trudeaus vänstra kind” skriver användaren @SarahJ_Berry på twitter.

”Jag orkar inte mer, du tar bort livvakterna och det ser ut som en fanfiction skriven av Woody Allen.” skriver twitteranvändaren @VincentMnV, journalist på franska upplagan av Slate.

För twitteranvändaren @youngvulgarian, journalist på Buzzfeed, tyckte de två statsledarna såg romantiska ut och twittrade: ”Jag kan inte fatta att Justin redan har friat”.

 G7-mötet i Italien avslutas under lördagen.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.