Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-17 06:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/biskopen-gav-papperslos-arbete-beredd-ga-i-fangelse/

VÄRLDEN

Biskopen gav papperslös arbete – beredd gå i fängelse

Bild 1 av 2 Gunnar Stålsett säger att hans kristna samvete gjorde det omöjligt för honom att inte stödja kvinnan i hennes svåra situation. Nu hotas han av fängelse.
Foto: Berit Roald/NTB
Bild 2 av 2 Stålsett har under decennier varit en profilerad kyrkoman i Norge, ofta med i offentliga sammanhang – som här när han i juni 2017 tillsammans med kung Harald deltog i ett klimatmöte i Oslo.
Foto: Lise Åserud/NTB

Norska åklagarmyndigheten vill se tidigare biskopen Gunnar Stålsett bakom lås och bom. Den 84-årige själasörjaren har erkänt att han gett en kvinna utan uppehållstillstånd arbete. Stålsett säger att han ”inte ångrar någonting” av det han anklagas för.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.