Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-25 13:31

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/blodig-etnisk-drabbning-i-ostra-sudan/

Världen

Blodig etnisk drabbning i östra Sudan

Minst 7 personer har dödats och 22 skadats under oroligheter mellan de båda etniska grupperna Nuba och Bani Amer i staden al-Qadarif i östra Sudan, enligt lokala myndigheter.

Rätta artikel

– Det hela började när en kvinna från Nuba-stammen och en vattenhandlare från Bani Amer-stammen grälade om priset på vatten. Det muntliga bråket slutade med att handlaren dödade kvinnan vilket väckte ilska bland hennes stammedlemmar, säger Mohieddine Ahmed, guvernör i provinsen där staden ligger.

De båda grupperna attackerade därefter varandras bostäder och affärslokaler.

– I de efterföljande striderna har 7 människor dödats och 22 skadats, säger Mohieddine Ahmed och tillägger att grupperna drabbats samman också tidigare.

Bland de skadade finns 7 poliser som deltog i försöken att med hjälp av tårgas och skott i luften sära de stridande åt.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt