Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Världen

Blodig hämnd på poliser i Sinai

25 egyptiska poliser sköts på måndagen ihjäl med nackskott som en hämnd för att 36 gripna Mursianhängare dödades av egyptisk polis sent på söndagen.

Enligt de första uppgifterna, som senare dementerades, ska de två minibussar som de civilklädda poliserna färdades i ha anfallits av en grupp okända män med granatgevär. Överfallet skedde nära Rafah vid gränsen mot Gazaremsan.

Senare under dagen kom uppgifter om att bussarna hade stoppats och männen tvingats ut ur dem för att sedan tvingas ned på marken där de sköts i nacken, skriver nyhetsbyrån AP.

Egypten har stängt gränsövergången i Rafah på obestämd tid efter attacken, meddelar gränspolis enligt AFP.

Västvärlden måste stödja den egyptiska militären, säger en israelisk regeringskälla, efter attacken på Sinaihalvön som gränsar till Israel.

– Det handlar inte om demokrati nu. Det måste finnas en fungerande stat. När Egypten är på rätt väg igen kan vi prata om att återuppta den demokratiska processen, säger källan till Jerusalem Post.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.