Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-22 01:04

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/boeing-737-plan-korde-ned-i-flod-i-florida/

Världen

Boeing 737-plan körde ned i flod i Florida

00:41. Flera personer uppges ha skadats lindrigt vid flygolycka i Florida.

Ett Boeing-flygplan körde av landningsbanan i Jacksonville, Florida, och ner i en flod, rapporterar flera medier. Samtliga 143 ombord överlevde olyckan.

Rätta artikel

136 passagerare och och sju besättningsmän ska ha varit ombord Boeing 737-planet när det gled av landningsbanan och ned i Saint Johns-floden klockan 21.40, lokal tid. En del lättare skador har kunnat vårdas på plats och 21 lindrigt skadade personer har transporterats till sjukhus.

Jacksonvillepolisen skriver på Twitter att planet står på grunt vatten och att samtliga ombord överlevt. Räddningspersonal befinner sig på platsen. ”Sänd era böner medan de arbetar, twittrar stadens borgmästare Lenny Curry om räddningsinsatsen.

Det är oklart vad som orsakade olyckan som skedde när planet, inkommande från Guantanamo Bay i Kuba, landade. Boeing uppger att företaget är medvetet om olyckan och samlar information om den, rapporterar Reuters.

https://twitter.com/JSOPIO/status/1124506148256743424

Planet disponeras av försvarsdepartementet för regelbundna resor till och från den amerikanska militärbasen söder om Guantánamo på Kuba. Passagerare är som regel militärer eller deras anhöriga, i det aktuella fallet fanns även barn ombord.

Ämnen i den här artikeln:

USA
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt