Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-05-30 01:47

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/bolsonaro-vill-att-militaren-ska-ta-over-skolorna-i-brasilien/

Världen

Bolsonaro vill att militären ska ta över skolorna i Brasilien

01:19.

Grundskolor drivna av militären ska skapa mer disciplin i samhället. Det anser Bolsonaro som leder inför valet i Brasilien. Följ med DN:s Henrik Brandao Jönsson till en av skolorna som redan drivs hårt av militärpolisen.

Bild 1 av 3 Det ser ut som en mönstring av värnpliktiga, men eleverna som drillas är bara 14 år. Förra året togs deras skola över av den brasilianska militärpolisen.
Foto: Dado Galdieri
Bild 2 av 3 Francielly poserar i sin uniform framför hennes familjs hem i miljonstaden Goiânia.
Foto: Dado Galdieri
Bild 3 av 3 På asfalten, utanför en av de kommunala skolorna i miljonstaden Goiânia, marscherar ett 30-tal åttondeklassare.
Foto: Dado Galdieri

GOIÂNIA. Den högerextrema före detta yrkesmilitären Jair Bolsonaro leder inför valet i Brasilien den 7 oktober. Om han blir landets näste president tänker han militarisera grundskolan. Vissa skolor har redan börjat.

På asfalten, utanför en av de kommunala skolorna i miljonstaden Goiânia, marscherar ett 30-tal åttondeklassare.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in