Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-12 07:46

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/bolsonaro-vill-att-militaren-ska-ta-over-skolorna-i-brasilien/

VÄRLDEN

Bolsonaro vill att militären ska ta över skolorna i Brasilien

1 min 19 sek. Grundskolor drivna av militären ska skapa mer disciplin i samhället. Det anser Bolsonaro som leder inför valet i Brasilien. Följ med DN:s Henrik Brandao Jönsson till en av skolorna som redan drivs hårt av militärpolisen.
Bild 1 av 3 Det ser ut som en mönstring av värnpliktiga, men eleverna som drillas är bara 14 år. Förra året togs deras skola över av den brasilianska militärpolisen.
Foto: Dado Galdieri
Bild 2 av 3 Francielly poserar i sin uniform framför hennes familjs hem i miljonstaden Goiânia.
Foto: Dado Galdieri
Bild 3 av 3 På asfalten, utanför en av de kommunala skolorna i miljonstaden Goiânia, marscherar ett 30-tal åttondeklassare.
Foto: Dado Galdieri

GOIÂNIA. Den högerextrema före detta yrkesmilitären Jair Bolsonaro leder inför valet i Brasilien den 7 oktober. Om han blir landets näste president tänker han militarisera grundskolan. Vissa skolor har redan börjat.

På asfalten, utanför en av de kommunala skolorna i miljonstaden Goiânia, marscherar ett 30-tal åttondeklassare.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.