Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-25 11:36

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/bomb-fran-andra-varldskriget-hittad-i-centrala-london/

Världen

Bomb från andra världskriget hittad i centrala London

Brandmän på Wardour Street. Ett område i Soho evakuerades sedan en odetonerad bomb från andra världskriget hittats.
Brandmän på Wardour Street. Ett område i Soho evakuerades sedan en odetonerad bomb från andra världskriget hittats. Foto: Isbel Infantes/AFP

Flera gator i centrala stadsdelen Soho i London evakuerades på måndagseftermiddagen då en icke detonerad bomb från andra världskriget påträffats. Strax före klockan 14 larmades polisen till en adress på Dean Street, där fyndet i den brittiska huvudstaden gjorts i samband med byggarbete.

Ett hotell, en teater och en privat klubb i området evakuerades. Även de personer som befann sig på raden av kaféer, butiker, restauranger, pubar och kontor i området evakuerades.

Polisen spärrade av kvarteren mellan Oxford Street, Charing Cross Road och Shaftesbury Lane, rapporterar BBC News.

Judymay Murphy, känd programledare i radio, säger till Sky News att hon på ett ”skickligt sätt” evakuerades från privata klubben The Groucho Club:

”Det är annars aldrig så här tyst”, skriver hon på Twitter.

Cameron Walker, researcher på en tv-station, uppger på Twitter att han ”fått höra” att fyndplatsen ligger nära Soho Hotel, ett trendigt hotell på en mindre tvärgata till Dean Street.

Vid 17-tiden, lokal tid, 18-tiden svensk tid, meddelade stadsdelspolisen att avspärrningarna som satts upp kvarstår tills vidare – ingen prognos kunde då ges.

Artikeln uppdateras.