Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Mitt DN - skapa ditt nyhetsflöde Mina nyhetsbrev Ämnen jag följer Sparade artiklar Kunderbjudanden Kundservice och prenumeration Logga ut
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Bombdåd mot restaurang och kafé – 16 döda

Två självmordsbombare har gått till angrepp mot en restaurang och mot ett kafé i sydvästra Somalia. Minst 16 människor dödades i de två dåden, som genomfördes i provinshuvudstaden Baidoa.

– Nästan ytterligare 20 personer skadades, några av dem allvarligt. Nio människor dödades i den andra explosionen och sju i den första, säger Abudulahi Mohamed vid polisen i Baidoa, och tillägger att samtliga dödsoffer var civila.

Attentaten som tros vara samordnade skedde med bara fem minuters mellanrum.

Ingen grupp har tagit på sig dåden, men sunniextrema terrorrörelsen al-Shabaab utför regelbundet attacker i det oroliga landet.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.