Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-23 00:36

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/bomblarm-pa-ubat-i-england-varvspersonal-evakueras/

Världen

Bomblarm på ubåt i England: Varvspersonal evakuerade

Brittisk atomubåt. Foto: AP

Varvspersonal evakuerade på onsdagen efter larm om en bomb ombord på en atomubåt i den engelska staden Barrow, skriver The Guardian.

Rätta artikel

Evakueringen ägde rum i hamnen Devonshire Dock. Enligt varvspersonal kom det in ett anonymt tips om en bomb ombord på en atomubåt, skriver the Mail. Även The Guardian skriver om ett anonymt tips med hänvisning till en källa.

Det ska inte röra sig om någon händelse kopplad till atomsäkerhet, enligt Office for Nuclear Regulation (ONR) som har till uppgift att reglera kärnkraftsindustrin.

– Vi har fått kännedom om en incident på BAE Systems i Barrow. Händelsen är inte relaterad till atomsäkerhet, säger en talesperson för ONR till Reuters.

Försvarskoncernen BAE Systems driver verksamheten i hamnen som går ut på att bygga atomubåtar. De bekräftade för The Guardian att varvet hållit stängt på onsdagen. Senare på eftermiddagen uppgav företaget att området kunde öppnas igen.

”Efter en omfattande kontroll av Devonshire Dock-komplexet, inklusive fyra ubåtar under konstruktion, hittades inget misstänkt”, säger företaget i ett uttalande enligt Reuters.

Både polis och ambulanspersonal kallades till platsen i samband med evakueringen. Enligt ambulanspersonalen ska det inte finnas några uppgifter om skadade, skriver The Guardian.

Devonshire Dock ligger i staden Barrow i grevskapet Cumbria i nordvästra England.