Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-05-27 08:37

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/boris-johnson-har-blivit-pappa-igen/

Världen

Boris Johnson har blivit pappa igen

Carrie Symonds och Boris Johnson har blivit föräldrar.
Carrie Symonds och Boris Johnson har blivit föräldrar. Foto: Oli Scarff/AFP

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson hann knappt komma tillbaka till jobbet efter en flera veckor lång sjukhusvistelse för covid-19 innan han blev pappa för sjätte gången.

Johnson, 55 år, och hans 23 år yngre fästmö Carrie Symonds tillkännagav på onsdagen att deras gemensamma barn, ”en frisk pojke”, fötts tidigt på morgonen på ett sjukhus i London, rapporterar brittiska medier.

Både föräldrar och barn uppges må bra, enligt parets talesperson.

Boris Johnson intensivvårdsbehandlades för covid-19 och återgick så sent som i måndags till arbetet på Downing Street 10.

Vid 15:30-tiden på onsdagen uppgav premiärministerns talesperson att Boris Johnson var tillbaka på arbetet på Downing Street 10. En två veckor lång pappaledighet väntas han ta först i juni.

Johnson är förtegen om sina familjeförhållanden. Det finns uppgifter om att han i själva verket redan tidigare hade sex barn. När han tillfrågades om saken i en radiointervju i höstas svarade han att han inte ville ge några kommentar kring sina barn.