Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-22 03:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/brand-i-migrantlager-minst-tva-doda/

Världen

Brand i migrantläger – minst två döda

Minst två personer omkom när en brand bröt ut i ett överbefolkat migrantläger på den grekiska ön Lesbos. I samband med branden uppstod oroligheter och sammandrabbningar med polis.

TT Text

Enligt den grekiska nyhetsbyrån ANA:s. poliskällor är de två omkomna en kvinna och ett barn.

Branden bröt ut i en container på lägerområdet som huserar runt 12.000 personer men som har kapacitet för ungefär en fjärdedel så många.

Polisen avfyrade tårgas mot folkmassor som var i upprorsstämning och förstärkningar flögs in från Aten. Flera migranter vittnar för AFP att det byggdes upp en ilska över den tid det tog för räddningstjänst att komma till lägret och påbörja släckningsarbetet.

Antalet flyktingar och migranter som tar sig till de grekiska öarna från Turkiet har ökat de senaste månaderna. I augusti anlände 9.000 personer, vilket är det högsta antalet på tre år.

Ämnen i den här artikeln:

Grekland
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Rätta artikel

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt