Ny storbrand i Grekland – ön Evia drabbad med evakueringar - DN.SE
Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Brand på grekisk ö tvingar 400 att lämna sina hem

En ny svår brand har blossat upp i Grekland. Två byar på ön Evia, norr om huvudstaden Aten, har evakuerats och rök från elden har nått fastlandet.

Den nya branden har tvingat 400 invånare i byarna Kontodespoti och Stavros på centrala Evia att lämna sina hem i bussar medan närmare 200 brandmän från hela Grekland har skickats till platsen för att bekämpa elden.

Den grekiska tidningen Ta Nea beskriver elden runt byarna som ”ett helvete”.

Elden har fått fäste i skogarna norr om Psachna och var på söndagskvällen utom kontroll. Vinden är mycket hård och växlar riktning, skriver tidningen. Hittills har ingen människa skadats men två byggnader har brunnit ned.

Förutom personal på marken har flera flygplan och helikoptrar som vattenbombar området satts in.

Premiärminister Alexis Tsipras har informerats om situationen.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.