Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-12-01 13:37

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/brasiliens-ex-president-ordnade-massa-sen-overlamnade-han-sig-till-polisen/

Världen

Brasiliens ex-president ordnade mässa – sen överlämnade han sig till polisen

Brasiliens tidigare president Lula da Silva höll ett tal i samband med den mässa som anordnats för att högtidlighålla ettårsdagen sedan hans fru bortgången. Till höger i bild syns Dilma Rouseff, även hon tidigare president i landet.
Brasiliens tidigare president Lula da Silva höll ett tal i samband med den mässa som anordnats för att högtidlighålla ettårsdagen sedan hans fru bortgången. Till höger i bild syns Dilma Rouseff, även hon tidigare president i landet. Foto: Nelson Almeida/AFP

RIO DE JANEIRO. Inför tusentals anhängare tog Brasiliens före detta president Lula da Silva adjö av friheten med en katolsk mässa innan han lämnade in sig till myndigheterna. Lula da Silva har nu förts till fängelset i industristaden Curitiba.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in