Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-09 06:02

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/brasiliens-fralsare-far-en-chans-till/

Världen

Brasiliens frälsare får en chans till

De flesta av de osjälviska volontärer som bar fram Lula da Silva till valsegern för fyra år sedan kommer att rösta på honom även på söndag, men motvilligt och utan hänförelse. Årets brasilianska valrörelse har saknat glöd.
De flesta av de osjälviska volontärer som bar fram Lula da Silva till valsegern för fyra år sedan kommer att rösta på honom även på söndag, men motvilligt och utan hänförelse. Årets brasilianska valrörelse har saknat glöd. Foto: Silvia Izquierdo/AP
Han sågs som en frälsare när han valdes 2002. I dag är president Lula da Silvas anhängare besvikna: drömmen om snabba förbättringar för Brasiliens fattiga har inte infriats. Ändå väljs Lula om på söndag. DN:s Nathan Shachar förklarar varför.. Efter den socialistiska valsegern 27 oktober 2002 fortsatte dansandet och festandet fram till småtimmarna. Jämte den egyptiske presidenten Anwar Sadats besök i Jerusalem 1977 är Lula da Silvas segerkarneval utmed Avenida Paulista i São Paulo det mest omtumlande och historiskt innehållsdigra jag har haft turen att bevittna.
Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in