Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-09-19 02:09

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/brevskrivare-de-som-rymde-fran-alcatraz-klarade-sig-jag-ar-en-av-dem/

Världen

Brevskrivare: De som rymde från Alcatraz klarade sig – jag är en av dem

Bild 1 av 6 De tre som rymde från fängelseön Alcatraz och sedan varit försvunna, från vänster Frank Morris, Clarence Anglin och John Anglin. Ett brev har gjort att spekulationerna kring deras öde åter tagit fart.
Bild: Eric Risberg / AP
Bild 2 av 6 Ön Alcatraz på en bild från 2013. Fängelset lades ned 1963, året efter den spektakulära rymningen. Numer är anläggningen en av San Franciscos främsta turistattraktioner.
Bild: Jeff Chiu / AP
Bild 3 av 6 Alcatraz på en bild tagen dagen efter rymningen. Enligt myndigheter har ingen som rymt från ön klarat sig med livet i behåll, men faktum kvarstår att de tre rymlingarna som den 11 juni 1962 tog sig iväg på en egentillverkad flotte fortfarande inte påträffats.
Bild: AP
Bild 4 av 6 Avdelning med individuella celler i Alcatrazfängelset på en bild tagen 1956.
Bild: AP
Bild 5 av 6 A-blocket i anläggningen på en bild från 2008. Första gången ön användes som fängsligt förvar var när krigsfångar placerades där under amerikanska inbördeskriget, 1861–65.
Bild: Nonie / Wikimedia Commons (CC BY 2.0)
Bild 6 av 6 En skylt som upplyser den som är inne på att hjälpa interner att rymma från fängelseön finns alltjämt kvar på Alcatraz, som numer i form av museum är ett uppskattat turistmål i San Francisco-området i norra Kalifornien.
Bild: Ronnie Macdonald / Wikimedia Commons (CC BY 2.0)

En man som hävdar att han var en av de tre som 1962 lyckades fly från fängelseön Alcatraz utanför San Francisco, utan att senare påträffas, skickade 2013 ett brev till polisen. ”Ja, vi klarade det den där natten, med nöd och näppe”, skrev han.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in