Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Världen

Britterna röstar om Brexit 23 juni

David Cameron utanför 10 Downing Street.
David Cameron utanför 10 Downing Street. Foto: Justin Tallis/AFP

Storbritannien folkomröstar den 23 juni om landet ska lämna EU, säger premiärminister David Cameron.

Han meddelade samtidigt att landet aldrig kommer att bli en del av euron.

Sent på fredagskvällen kom EU-ledarna överens om ett nytt avtal mellan Storbritannien och EU. Överenskommelsen kom efter 29 timmars överläggning i Bryssel. Enligt uppgift till DN fick landet då igenom några av sina mest omdiskuterade förslag, men misslyckades med den centrala frågan om hur länge nödbromsen för sociala bidrag till andra EU-medborgare ska gälla.

Premiärministern David Cameron arbetar för att landet ska bli kvar i EU – trots att han inte är odelat entusiastisk till unionen. Motståndet till EU är dock större hos flera andra ministrar i hans regering, och flera har öppet uttryckt stöd för att Storbritannien ska lämna EU.

–Det kommer att bli ett av de största beslut som landet fattar i vår livstid, sade premiärministern inför ett uppbåd av kameror och reportrar utanför 10 Downing Street.

– Att lämna EU skulle hota både vår ekonomi och landets säkerhet.

Här kan du själv läsa slutsatserna från EU-toppmötet (PDF på annan sajt).

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.