Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Buss körde in i folkmassa i Moskva – flera döda

00:54. En buss har kört in i en folkmassa i Moskva och minst fem människor har dödats, rapporterar ryska nyhetsbyråer. Händelsen inträffade vid en tunnelbanestation i västra Moskva.

Minst fem uppges ha dött då en buss körde upp på en trottoar i Moskva på måndagseftermiddagen. På bilder publicerade i sociala medier syns hur fordonet fortsätter ner och tar stopp i tunnelbanestationen Slavjanskij Bulvar.

Det är obekräftat exakt vad som ligger bakom bussens dödliga färd upp på trottoaren och ner i mynningen av en gångtunnel efter klockan 13, svensk tid.

Händelsen inträffade i västra Moskva vid tunnelbanestationen Slavjanskij Bulvar som är en av de mest livligt trafikerade tunnelbanestationerna i Moskva, 

Tio ambulanser, räddningstjänst och tre ambulanshelikoptrar kallades till platsen. På bilder syns räddningstjänsten fokusera på platser under fordonet där såväl döda som skadade kan finnas.

Minst fem personer har rapporterats ha dött och omkring femton personer uppges vara skadade, varav några allvarligt.

Flera medier beskriver händelsen som en olyckshändelse och att föraren ska ha tappat kontrollen. Enligt ryska utredare ska föraren ha sagt till polisen att han försökte bromsa men att de inte fungerade, skriver BBCFöraren är gripen av polisen.

Polisen jobbar mot två olika teorier om vad som kan ha hänt. Den ena är att bromsarna på bussen släppte. Den andra är att bussen väjde för en bil och därmed hamnade i gångtunneln.

En utredning har inletts om huruvida det rör sig om ett tekniskt fel på bussen.

Foto: Skärmdump Google maps
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.