Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Buss med skolungdomar for ner i ravin – föraren omkom

En chartrad buss med gymnasieungdomar ombord rände tidigt på tisdagsmorgonen av vägen och ner i en ravin i USA-delstaten Alabama, rapporterar USA-medier. Bussens förare omkom, medan sju passagerare skadades allvarligt. För två av dessa uppges läget vara kritiskt.

Räddningsarbetare använde rep för att ta sig ner i den cirka 15 meter djupa ravinen och nå de nödställda, skriver nyhets-tv-kanalen Fox News. Flera sjukhus i området fick ta emot de skadade.

Enligt myndigheter färdades 45 personer med bussen, flertalet elever.

Sällskapet från Channelview High School i utkanten av Houston i delstaten Texas uppges ha varit på hemväg efter att ha besökt nöjesparken Disney World i Orlando i delstaten Florida. Kraschen skedde vid 05.30-tiden på morgonen, lokal tid, 11.30-tiden svensk tid, när bussen av okänd anledning kom in på vägens gräsbevuxna mittremsa för att därefter rasa ner i ravinen vid en broöverfart.

Trafiken stoppades helt i båda riktningar under räddningsarbetet.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.