Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Cameron lovar 16.000 poliser på gatorna

David Cameron.
David Cameron. Foto: Olivia Harris/Reuters
Premiärminister David Cameron höll ett kompromisslöst tal om upploppen på tisdagen. Han lovar att alla som begår brott ska ställas till svars. ”Vi ska göra allt som krävs för att återställa ordningen på gatorna och göra dem säkra”, sade han.

– Vi behöver fler poliser på gatorna och tuffare agerande, sade Cameron sammantbitet utanför kontoret på Downing Street.

Tidigare var det 6.000 poliser i tjänst i London. Nu ska det bli 16.000. Ledigheter är inställda och hjälp från runtom i landet har kallats in.

Han fördömde scenerna på gatorna i London och flera andra städer och sade att han blir "illamående" av vad han sett. 

– Det är ren och skär kriminalitet. Rättvisa kommer att skipas och de som är skyldiga ska få se konsekvenserna och möta lagens fulla kraft.

– Är man tillräckligt gammal för att begå sådant här så är man tillräckligt gammal att ta sitt straff.

Han noterade att 450 gripanden gjorts hittills och utlovade många fler.

David Cameron bad även ungdomar som vandaliserar och plundrar att tänka efter.

– Ni förstör inte bara för andra utan förstör ert eget liv också.

David Cameron kommer att kalla in parlamentet till ett extra sammanträde på torsdag och hoppas på ett gemensamt uttalande som fördömer upploppen. Han talade även om gemensamma insatser för att bygga upp vad som förstörts.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.