Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Världen

Cannabisföretag har köpt övergiven stad

Ett företag specialiserat på marijuana har högtflygande planer för den lilla ökenstaden Nipton i Mojaveöknen i Kalifornien. Tanken är att staden ska bli ett paradis för cannabisälskare.

Det var många år sedan affärerna blomstrade i den slumrande ökenstaden Nipton i Mojaveöknen i Kalifornien, USA. Staden grundandes i början av 1800-talet när guldgrävare kom till ökenområdena i norra delarna av delstaten.

Men nu kan de cirka 20 invånarna som bor kvar i den lilla staden få se en stor förändring.

I torsdags köptes hela staden av företaget American Green Inc, som specialiserar sig på marijuanaprodukter. De vill göra om staden till den första ”energioberoende cannabisvänliga destinationen”. Cannabis för rekreationsbruk är tillåtet i Kalifornien.

Till att börja med vill American Green Inc erbjuda kunderna cannabispreparerat vatten, för att sedan utveckla andra ätbara produkter med cannabis i.

Nipton ligger i ett naturreservat och har flera anläggningar för solenergi som försörjer staden med elektricitet. Niptons nya ägare menar att den gamla guldgrävarstaden kan bli en ”ekologisk turistdestination för de medvetna cannabiskonsumenterna”.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.