Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-22 13:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/chauffor-avled-efter-olycka-vid-eurovision/

Världen

Chaufför avled efter olycka vid Eurovision

Expo Tel Aviv, där årets upplaga av Eurovision Song Contest hålls. Foto: Henrik Montgomery/TT

TEL AVIV. En 66-årig man har avlidit av de skador han ådrog sig vid ett arbete utanför Expo Tel Aviv där Eurovision song contest just nu avgörs. Mannen arbetade med att lasta av utrustning till en ljusshow som skulle användas på arenan när den vagn som utrustningen var lastad på föll över honom.

Rätta artikel

Scenutrustningen till Eurovision song contest är omfattande och att bygga upp hela showen tar mer än tre veckor. Ett stort antal inhyrda transportföretag har arbetat med att få all utrustning på plats.

På måndagen skulle en 66-årig chaufför från en mindre ort söder om Haifa lasta av en vagn med ljusutrustning från en lastbil när den hjulförsedda vagnen kom i rörelse och föll över honom.

Mannen fick hjälp på platsen av en läkare som finns inom Eurovisionområdet.

66-åringen fick svåra huvudskador och fördes till Ichilovsjukhuset i Tel Aviv där han opererades men avled tidigt på onsdagsmorgonen.

Polis och personal från den lokala arbetarskyddsmyndigheten har inlett en utredning av händelsen, skriver Times of Israel. Enligt tidningen ska de första uppgifterna tyda på att vagnen med last inte hade hanterats enligt gällande bestämmelser.

Organisatörerna av Eurovision song contest skriver i ett uttalande att man beklagar händelsen och att deras tankar går till den omkomne mannens familj.