Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

CHP hävdar att valfusk förekommit

En talesperson för oppositionspartiet CHP hävdar att partiföreträdare konstaterat fall av oegentligheter i provinsen Sanilurfa under valprocessen.

– Det har kommit många klagomål från Sanilurfa säger Bulent Tezcan enligt AFP och tillägger att överträdelserna har rapporterats till en lokal valkommitté och Turkiets valmyndighet (YSK).

CHP anser sig ha bevis för att fler röster upptäckts i en vallokal i staden Suruc än antalet personer som faktiskt röstat där.

I området Eyyübiye i Sanilurfa ska omkring 100 röster på Erdogans AK-parti ha levererats till en vallokal innan röstningen hade inletts, enligt CHP.

Uppgifterna har inte bekräftats från annat håll.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.