Churchills cigarr gick för 52 000 kronor - DN.SE
Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Churchills cigarr gick för 52 000 kronor

En halvrökt cigarr tillhörande den legendariske brittiske premiärministern Winston Churchill har gått under klubban vid en auktion för 52.000 kronor.

Churchills cigarr härstammar från den 22 augusti 1941 då han tvingades fimpa den för att istället delta i ett snabbinkallat regeringssammanträde. Den nästan tio centimeter långa cigarren plockades upp av en kvinnlig betjänt på nummer 10 Downing Street och skickades senare till en vän tillsammans med ett kort brev skrivet på Downings Streets officiella brevpapper.

På brevpappret skrev hon: ”Till Jack, med de bästa önskningar från Nellie. Bara en liten souvenir för att i framtiden påminna dig om en av de största män som levat i England.”

När vännen avled 1987 gick cigarren i arv till hans dotter i Norfolk.

Cigarren, som bär Winston Churchills namn på en glänsande gördel, såldes på fredagen av auktionsfirman Keys till en okänd köpare för 4.500 pund eller lite drygt 52.000 svenska kronor. Auktionsfirman hade räknat med att få in 350 pund, skriver BBC.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.