Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-19 13:11

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/civilisationen-pa-paradison-barbuda-har-blivit-utplanad/

VÄRLDEN

Civilisationen på paradisön Barbuda har ”blivit utplånad”

Bild 1 av 3 Orkanen Irma var drygt 60 mil bred när den kom in över Barbuda, en låg karibisk ö med ökenlandskap som bara är drygt 100 kvadratkilometer stor. Den tog nästan allting i sin väg.
Foto: Gemma Handy/AFP
Bild 2 av 3 Två ensamma hundar i förödelsen på Barbuda.
Foto: Gemma Handy/AFP
Bild 3 av 3 Uppskattningsvis 95 procent av Barbudas byggnader är förstörda eller skadade.
Foto: Gemma Handy/AFP

Förödelsen efter orkanen Irma är total på den lilla karibiska ön Barbuda. Av det som tidigare var en idyllisk paradisö finns nu i princip bara demolerade byggnader och förstörda vägar.

– En civilisation som existerat på ön i mer än 300 år har nu blivit utplånad, säger Sir Ronald Sanders, ambassadör för Antigua och Barbuda i USA, till Public Radio International.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.