Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Clintons propp bakom högra örat

Foto: Kevin Lamarque / AP
Den blodpropp som upptäckts hos Hillary Clinton sitter mellan hjärnan och skallbenet, bakom högra örat, och behandlas med blodförtunnande medicin.

USA:s avgående utrikesminister har inte drabbats av någon stroke och hennes läkare säger att hon väntas bli helt återställd, skriver USA Today.

Clinton gör "utmärkta framsteg och vi är övertygade om att hon kommer att bli fullt återställd. Hon är vid gott mod," skriver läkarna i ett uttalande. Blodproppen ska ha upptäckts vid en rutinundersökning med magnetröntgen. Om den inte hade hittats hade den kunnat orsaka stor skada i form av hjärnsvullnad eller en stroke.

Clinton lades in på sjukhus under natten till söndagen. Hon har tidigare aviserat att hon vill sluta som utrikesminister när president Barack Obama inleder sin andra mandatperiod. Obama har nominerat senatorn John Kerry till hennes efterträdare.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.