Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-17 12:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/conte-ny-regering-senast-pa-onsdag/

Världen

Conte: Ny regering senast på onsdag

För bara en dryg månad sedan betraktades EU-vänliga Demokratiska partiet (PD) och antietablissemangspartiet Femstjärnerörelsen (M5S) som svurna politiska motståndare. Nu pekar allt på att de tillsammans ska styra Italien.

TT Text

På söndagen meddelade den föreslagne premiärministern Giuseppe Conte, själv officiellt partilös, att han inom kort kommer att presentera sin nya regering.

– I början av nästa vecka. Inte på måndag, men på tisdag eller onsdag, kommer vi att vara klara, säger Conte.

Regeringskrisen i Italien blev ett faktum den 8 augusti efter att främlingsfientliga Legas ledare, dåvarande inrikesministern Matteo Salvini, drog sig ur regeringssamarbetet med M5S. Stärkta av opinionsframgångar hoppades Lega tvinga fram ett nyval, en ambition som av allt att döma tycks ha gått om intet.

Ämnen i den här artikeln:

Italien
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Rätta artikel

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt