Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-25 01:17

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/corbyn-brexit-samtalen-med-may-har-natt-vags-ande/

Världen

Corbyn: Brexitsamtalen med May har nått vägs ände

Jeremy Corbyn. Foto: REX/Shutterstock

Efter sex veckor har Brexitsamtalen mellan den konservativa regeringen och oppositionen brutit samman. Labourledaren Jeremy Corbyn kallar regeringen för ”alltmer instabil”. Medan Theresa May anser att det är ett splittrat Labour som är problemet.

Rätta artikel

Jeremy Corbyn skriver i ett brev till Theresa May att Tories beslut att välja en ny partiledare har gröpt ur regeringens auktoritet, rapporterar Reuters.

Labour kommer att titta på ett eventuellt nytt förslag från regeringen men fortsatt rösta emot premiärminister Theresa Mays tidigare Brexitavtal, enligt Corbyn. 

Labourledaren menar att förhandlingarna nu har ”kommit så långt de kan” eftersom han och May ”inte kunnat överbrygga viktiga politiska klyftor”.

Under ett kampanjmöte för EU-valet i Bristol kommenterade Theresa May att förhandlingarna brutit upp. Premiärministern sa att samtalen mellan parterna varit konstruktiva och att de ”gjort framsteg”, rapporterar The Guardian.

– Men vi har inte kunnat komma runt faktumet att det inte finns en gemensam position inom Labour för om de vill leverera Brexit, eller om de vill ha en andra folkomröstning för att försöka stoppa det, säger Theresa May.

Samtalen mellan Theresa May och Jeremy Corbyn om att finna gemensam mark när det gäller Brexit initierades i början av april sedan premiärministern förlorat den tredje parlamentsomröstningen i rad om det utträdesavtal London förhandlat fram med Bryssel.

May har tvingats flytta fram utträdesdatumet två gånger, och kompromissamtalen med Labourledaren syftade till att nå ”nationell enighet” om Brexit. Det nu gällande datumet är den 31 oktober.