Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-03 00:15

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/cyklon-pa-vag-mot-bombay-100000-evakuerade/

Världen

Cyklon på väg mot Bombay – 100.000 evakuerade

Foto: Punit Paranjpe/AFP

Minst 100.000 personer har evakuerats i de indiska delstaterna Maharashtra och Gujarat inför cyklonen Nisargas ankomst. Cyklonen väntas dra in över land i höjd med Alibag, omkring tio mil söder om mångmiljonstaden Bombay, under onsdagseftermiddagen.

TT Text

Myndigheterna i Bombay har beordrat företag och fabriker att stänga, och invånarna att stanna hemma. Samtidigt har fiskare uppmanats att inte ge sig ut på sjön innan ovädret dragit förbi.

I maj omkom över 100 personer då cyklonen Amphan drog in över östra Indien och Bangladesh. Bombay har dock inte drabbats av någon allvarlig cyklon på över 70 år.

Ämnen i artikeln

Indien
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt