Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-15 00:00

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/danmark-ett-land-i-skuggan-av-terrorn/

VÄRLDEN

Danmark – ett land i skuggan av terrorn

Bild 1 av 3 Sofie Beck och Ine Maria Gramstrop står och väntar på en väninna i ankomsthallen på Kastrups flygplats. ”Det är fullständigt förfärligt att det ska komma hit till Danmark”, säger Ine Maria.
Bild 2 av 3 ”Man tänker ju på sig själv och sin familj, och man blir rädd för att man vet att det kan skapa en massa hat i ett samhälle”, säger taxichauffören Sam Alsamiro.
Bild 3 av 3 Utanför Tivoli står Christa Jensen med sin dotter Laura. ”Det är vidrigt, och det är det alltid oavsett om det är till höger eller vänster eller om det är religiöst”, säger Christa.
Foto: Lotta Härdelin

Diskussionen om yttrandefrihet är ständigt levande i Danmark. Lena Sundström, DN-medarbetare och författare till boken ”Världens lyckligaste folk: en bok om Danmark”, reste till Köpenhamn för att teckna sin ögonblicksbild av landet i skuggan av ett terrordåd.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.