Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-26 21:37

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/dansk-folketingsledamot-kampanjar-pa-porrsajt/

Världen

Dansk folketingsledamot kampanjar på porrsajt

Danska folketingsledamoten Joachim B. Olsen väljer att kampanja på en av världens största porrsidor, skriver Politiken. 

– Vi ska vara där danskarna är, säger folketingsledamoten till tidningen.

Rätta artikel

Med runt tre veckor kvar till danska valet den 5 juni har partiernas valkampanjer gått in i en intensiv fas.

Joachim B. Olsen som sitter i folketinget för partiet Liberal Alliance, har här valt att betala för en annons på en av världens största porrsidor Pornhub.

– Statistiken visar att många danskar ser på porr. Och vi ska vara där danskarna är, säger Joachim B. Olsen till danska tidningen Politiken.

”Når du er færdig med at gokke, så stem på Jokke”, står det i annonsen. Alltså: ”När du är färdig med att runka, rösta på Jokke”. Folketingsledamoten har på sig en blå kavaj och slips – bilden ser annars ut som en standardmässig politisk annons eller valaffisch.

Joachim B. Olsens parti, Liberal Alliance, som fick 7.5 procent av rösterna i folketingsvalet 2015, säger till Politiken att de inte känner till annonsen och att det här är en personvalskampanj från B. Olsens sida. 

– Vi satt och diskuterade vad vi skulle kunna göra på sociala medier. Det betyder mycket i dag. Och så tänkte vi på var folk är. Och ja, alltså, hälften av internet är ju porr, säger Joachim B. Olsen.

Annonserna visas bara i Danmark, och Joachim B. Olsen säger att han och hans personal i kontakten med porrjätten Pornhub, valt att annonserna ska visas för målgrupper som valt att ta del av de ”mjukare” kategorierna på porrsidan.

Den danska folketingsledamoten säger att han är medveten om att han kan få kritik för sitt val, men att annonser på porrsidan är ett nytt, humoristiskt sätt att nå väljare.

– Jag tycker själv att det är ganska roligt. Och alla jag har berättat för säger att de tycker att det är jätteroligt. Men det finns självklart de som blir upprörda över allt möjligt. Det tar jag med ro.