Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-23 10:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/datum-satt-for-australienval/

Världen

Datum satt för Australienval

Datum är nu satt för när Australien ska hålla val till parlamentet, rapporterar lokala medier.

Rätta artikel

– Tidigare i morse besökte jag generalguvernören i Canberra och han godkände mitt förslag om att hålla val den 18 maj, säger premiärminister Scott Morrison.

I och med beskedet drar partiernas valkampanjer i gång. För Morrisons konservativa parti står en tredje mandatperiod på spel.

Morrison har sagt att väljare kan lita på att han ska sitta mandatperioden ut. Om Morrison återväljs och lyckas hålla det löftet skulle det vara första gången på över tio år som en australisk premiärminister tjänar en hel mandatperiod.

Förra gången australierna gick till val, 2016, var Malcolm Turnbull de konservativas ledare och landets premiärminister. Vid föregående val, 2013, valdes den konservativa ledaren Tony Abbott till premiärminister.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt