Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-15 16:50

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/de-blasio-ger-upp-sin-presidentkampanj/

Världen

De Blasio ger upp sin presidentkampanj

Foto: Mark Lennihan/AP

New Yorks borgmästare Bill de Blasio ger upp sin kampanj om att bli demokraternas presidentkandidat inför valet 2020, rapporterar MSNBC. 

– Jag har bidragit med allt jag kan, säger han. 

TT Text

Fredagens besked kommer efter flera månader av lågt eller obefintligt stöd i opinionsundersökningar. I början av september visade en undersökning att han hade stöd från 1 procent av väljarna i delstaten New York, och 0 procent av stödet i hemstaden New York.

– Jag känner att jag har bidragit med allt jag kan i det här primärvalet och det är uppenbarligen inte min tid. Jag avslutar därför min presidentkampanj, fortsätter mitt arbete som borgmästare för New York och fortsätter föra arbetande människors talan och fortsätta tala för ett demokratiskt parti som står bakom arbetande människor, säger Bill de Blasio till MSNBC.  

De Blasio meddelade i maj att han skulle delta i kampen om presidentposten, och sade då att president Donald Trump måste stoppas. 

Kort efter att avhoppet offentliggjorts twittrade Trump en kommentar, där han bland annat pekade på de Blasios sviktande stöd i opinionsundersökningarna. 

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1175017370139729926

Bland de 19 återstående demokratiska kandidaterna är det fortsatt Joe Biden som leder fältet inför valet 2020, med Elizabeth Warren och Bernie Sanders som främsta utmanare. 

Läs mer: Vänstern i USA hoppas att Warren kan besegra Biden