Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Världen

De dödades på nattklubben Pulse i Orlando

Foto: AP

50 döda – 53 skadade. Polis arbetar nu med att identifiera offren i USA:s värsta masskjutning någonsin.

Allt eftersom anhöriga får anhöriga det fruktansvärda beskedet publicerar myndigheterna nu namnen på offren.

Här är de dödsoffer som är kända hittills:

Eddie Jamoldroy Justice, 30

Hans mamma beskriver Eddie Jamoldroy Justice som en person som gillar att äta, träna och att få människor att skratta, enligt CBS News. Han arbetade som revisor och bodde i centrala Orlando.

När terroristen slog till gömde han sig på toaletten. Därifrån smsade han till sin mamma. ”Han kommer”, följt av ”Jag kommer att dö”.

Foto: AlloverEdward Sotomayor Jr., 34

Arbetade för ett företag som anordnade gay-kryssningar. En kusin berättar för nyhetsbyrån AP att han ofta reste runt för att göra reklam för kryssningarna. ”Han var alltid en del av det roliga” säger kusinen David Sotomayor.

Foto: AlloverStanley Almodovar III, 23

På vägen till nattklubben Pulse lade han ut en video på Snapchat, då skrattade och sjöng han, berättar hans mamma Rosalie Ramos till tidningen Orlando Sentinel. En vän till Stanley Almodovar berättar att han var stolt över vem han var.

Juan Ramon Guerrero, 22

Arbetade med telemarketing och studerade på college. Kom ut som homosexuell för sin familj tidigare i år, berättar hans kusin Robert Guerrero. Juan Ramon Guerrero hade länge varit orolig för hur familjen skulle reagera men fick stort stöd. ”Så länge han var lycklig så var det okej med det” säger kusinen, enligt CBS. Juan Ramon Guerreros pojkvän Christopher Leinonen kom familjen att betrakta som en familjemedlem. De gick till Pulse tillsammans men, enligt tidningen Orlando Sentinel är Christopher Leinonen fortfarande saknad.

Luis Omar Ocasio-Capo, 20

Arbetade som dansare.

Foto: AlloverEric Ivan Ortiz-Rivera, 36

Kom från Puerto Rico men hade levt i Miami senaste åren. ”Han var en fantastisk kille, jag är säker på att han är den bästa vän man någonsin kan ha” säger vännen Jose Morales till Miami Herald. ”Han var väldigt försiktig och ödmjuk”.

Peter O. Gonzalez-Cruz, 22

Kallades av vänner för Peter Ommy. Arbetade på budfirman UPS i Orlando och hade tidigare levt i Sydafrika och gick i High School i New Jersey.

Kimberley Morris, 37

Hade flyttat från Hawaii till Orlanda två månader tidigare för att leva närmare sin mamma och mormor. Enligt Orlando sentinel beskrivs hon av sina vänner som en vänlig person. Kimberley Morris hade precis börjat jobbet på nattklubben Pulse. ”Hon var så förväntansfull. Hon hade precis börjat arbeta där och sa till mig att hon var glad över att bli mer involverad i HBTQ-gruppen där”, säger hennes exflickvän Starr Shelton till tidningen.

Luis S. Vielma, 22

”Luis var utan tvekan den bästa person jag kände,” säger hans vän Will Randle till Miami Herald. 22-årige Luis S. Vielma arbetade på nöjesparken Universal Orlando Resort, där han bland annat jobbade i en åkattraktion med Harry Potter-tema. Något som fick J.K Rowling, författare till de berömda barnböckerna att skriva på twitter. ”Han var 22 år gammal. Jag kan inte sluta gråta”, skriver hon bland annat.

Darryl Roman Burt II, 29

Deonka Deidra Drayton, 32

Alejandro Barrios Martinez, 21

Anthony Luis Laureanodisla, 25

Jean Carlos Mendez Perez, 35

Franky Jimmy Dejesus Velazquez, 50

Amanda Alvear, 25

Martin Benitez Torres, 33

Luis Daniel Wilson-Leon, 37

Mercedez Marisol Flores, 26

Xavier Emmanuel Serrano Rosado, 35

Gilberto Ramon Silva Menendez, 25

Enrique Rios, 25

Simon Adrian Carrillo Fernandez, 31

Oscar A Arancena–Montero, 26

Miguel Angel Honorato, 30

Javier Jorge–Reyes, 40

Jonathan A. Camuy Vega, 24

Joel Rayon Paniagua, 32

Jason Benjamin Josaphat, 19

Cory James Connell, 21

Juan P. Rivera Velazquez, 37

Luis Daniel Conde, 39

Shane Evan Tomlinson, 33

Juan Chevez–Martinez, 25

Jerald Arthur Wtight, 31

Leroy Valentin Fernandez, 25

Tevine Eugene Crosby, 25

Jean C. Nives Rodriguez, 27

Rodolfo Ayala–Ayala, 33

Brenda Lee Marquez McCool, 49

Var mamma till elva barn och hade besegrat såväl bröstcancer som benmärgscancer men föll offer för massakern på Pulse, skriver en av sönerna på Facebook.

Yilmary Rodriguez Sulivan, 24

Christopher Andrew Leinonen, 32

Angel L. Candelario–Padro, 28

Frank Hernandez, 27

Paul Terrell Henry, 41

Antonio Davon Brown, 29

Christopher Joseph Sanfeliz, 24

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.