Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-17 06:44

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/de-sokte-en-battre-framtid-i-europa-i-stallet-sorjer-familjerna-deras-ode/

VÄRLDEN

De sökte en bättre framtid i Europa – i stället sörjer familjerna deras öde

Nguyen Thi Huan gråter framför en bild på sin son Nguyen Dinh Luong. Hon är rädd att han är en av de 39 personer som hittats döda i en container i Storbritannien.
Nguyen Thi Huan gråter framför en bild på sin son Nguyen Dinh Luong. Hon är rädd att han är en av de 39 personer som hittats döda i en container i Storbritannien. Foto: Minzayar Oo

I byn Yen Than sörjer familjer de döttrar, söner, bröder och systrar som de befarar finns bland de 39 personer som förra veckan hittades döda i en kylcontainer i en industripark i Storbritannien.

Trots att de inte fått något slutgiltigt besked har både buddistiska och katolska hushåll redan rest altare för att hedra de släktingar som de tror har dött tusentals mil bort.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.