Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-19 19:01

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/de-tog-reda-pa-resterna-efter-germanwings-kraschen/

Världen

De tog reda på resterna efter Germanwings-kraschen

06:52.

De var först på plats efter Germanwingskraschen. De tog hand om skolväskor, nallar och skor - vissa med foten kvar i. DN har träffat hjälparbetarna på plats i de franska alperna.

Bild 1 av 8 150 personer dog när Germanwings flight 9525 kraschade mot bergsmassivet i franska Alperna den 24 mars i år.
Bild: Nicklas Thegerström
Bild 2 av 8 Jean-Sébastien Beaud, som tillhör den alpina sektionen av Frankrikes militära polisstyrka, var en av de första som kom till katastrofplatsen.
Bild: Nicklas Thegerström
Bild 3 av 8 Trots lång erfarenhet chockades rättsteknikerna Jean-Marc Davin och José Gegembre av vad de såg på olycks­platsen. ”Ingen kan vara förberedd på något sådant här”, säger José Gegembre.
Bild: Nicklas Thegerström
Bild 4 av 8 Överste Christophe Brochier är chef på den alpina sektionen av Frankrikes militära polisstyrka, här tillsammans med Benoît Zeisser och Annie Musso.
Bild: Nicklas Thegerström
Bild 5 av 8 ”Vi vill verkligen anstränga oss för att alla anhöriga ska känna att de här bergen är deras berg i dag”, säger polisen Céline Burnouf.
Bild 6 av 8 Bergsguiden Jean-Louis Bietrix vid minnesstenen som satts upp i Le Vernet. Sedan flygkraschen i mars har han arbetat idellt med att ta hand om offrens anhöriga.
Bild: Nicklas Thegerström
Bild 7 av 8 I Le Vernet har det ställts i ordning ett rum där anhöriga har lämnat bilder, blommor och saker till minne av deras närstående som förolyckades.
Bild: Nicklas Thegerström
Bild 8 av 8 Minnessaker.
Bild: Nicklas Thegerström

Lördagsmagasinet sökte upp räddningspersonalen som tog hand om resterna av Germanwings 9525.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in