Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-16 16:03

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/delhi-varnar-for-svarmar-av-grashoppor/

Världen

Delhi varnar för svärmar av gräshoppor

00:51. I Indien sprider sig enorma svärmar av gräshoppor och i delar av huvudstaden Delhi har man utfärdat varningar.

Enorma svärmar av gräshoppor sprider sig över Indien och i delar av huvudstaden Delhi har man utfärdat varningar.

TT Text

Invånarna i Gurgaon utanför Delhi dit gräshopporna nu letat sig har blivit ombedda att väsnas med kastruller och stekpannor för att skrämma bort insekterna och piloter som flyger kring huvudstadens internationella flygplats uppmanas att vara extra försiktiga.

En svärm av gräshoppor över Ghurpur village i utkanten av Allahabad 26 juni 2020.
En svärm av gräshoppor över Ghurpur village i utkanten av Allahabad 26 juni 2020. Foto: SANJAY KANOJIA

Bilder på sociala medier visar hur tusentals gräshoppor svärmar över byggnader och landar på hustaken, skriver BBC.

Enligt jordbruksministeriet rör sig gräshopporna mot staden Palwal, söder om Delhi.

Ökengräshoppan äter det mesta som kommer i dess väg och rör sig i klungor om miljontals individer. Indien har drabbats av den största invasionen av ökengräshoppor på flera årtionden och delstater som Rajasthan, Punjab och Gujarat i de västra delarna av landet har redan sett livsviktiga grödor bli uppätna av de glupska gräshopporna.

https://twitter.com/timesofindia/status/1276767456212574208

Ämnen i artikeln

Indien
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt