Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-26 14:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/demonstrant-avliden-i-sudan/

Världen

Demonstrant avliden i Sudan

En demonstrant i Sudan uppges ha avlidit som en följd av skador personen fått vid sammandrabbningar i Darfur.

Rätta artikel

”En person avled av skador i buken som åsamkats under säkerhetsstyrkornas skingrande av demonstranter i Nyala”, uppger en läkarkommitté som deltar i protesterna mot landets styrande militärråd, i ett uttalande.

Uppgifterna om demonstrationen var fredlig eller inte går isär. Sjukhuset i Darfur där personen vårdats bekräftar dödsfallet.

Protesterna mot landets tidigare ledare Omar al-Bashir bröt ut i december och ledde till att han avsattes den 11 april. Enligt myndigheterna har minst 65 människor mist livet i våld med koppling till protesterna.

Under lördagen rapporterade nyhetsbyrån Suna att fyra personer inom militären och en paramilitär grupp fått ”kritiska skador” i sammandrabbningar med demonstranter från Attash-lägret, men uppgav att inga dödsoffer fanns bland demonstranterna.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt