Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Demonstrantbråk i Jemens huvudstad

Regeringsanhängare beväpnade med knivar och batonger jagade på torsdagen bort en mindre grupp demonstranter som försökte få i gång protester för sjunde dagen i rad i Jemens huvudstad Sanaa. En ska ha dödats och minst fem ska ha skadats.

Polis lyckades inte kontrollera folksamlingen av flera hundra regeringstrogna, varpå dessa gav sig på runt 100 demonstranter som samlats på Sanaas universitet, enligt Reuters.

Oroligheterna väntades fortgå under dagen. En demonstrant miste livet i samband med protesterna, enligt Reuters. Därmed har tre personer dödats på två dagar.

Minst tolv personer har skadats i oroligheterna i Sanaa, rapporterar AFP. Polisen har skjutit varningsskott i luften för att försöka stoppa bråken mellan regimkritiker och presidentanhängare.

Omkring 2 000 demonstranter, de flesta studenter, har just lämnat universitetet i Sanaa och rör sig mot Befrielsetorget. På vägen dit har sammandrabbningar skett med motdemonstranter, uppger en reporter på plats för nyhetsbyrån AFP.

– Folket vill störta regimen, skanderade de protesterande.

Stenar flög genom luften mellan de två grupperna.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.