Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Världen

Demonstranter blockerade väg i protest mot Trump

Motståndare till den republikanske presidentkandidaten Donald Trump blockerade på lördagen en huvudväg mot en förort till Phoenix där Trump skulle hålla valmöte.

Demonstranterna ställde upp bilar i 90 graders vinkel mot trafiken tvärs över den trefiliga motorvägen i Fountain Hills, Arizona.

Banderoller med Trumpkritiska slagord spändes upp på bilarnas sidor och demonstranterna ropade "Trump betyder hat".

Protesten orsakade snabbt långa köer. Den lokala polisen sade att man först skulle be demonstranterna att flytta sig och om de inte gör det kommer de att flyttas med våld. Den lokala tv-kanalen ABC15 rapporterat att tre personer gripits av polis.

– Demonstranterna har yttrandefrihet men de kommer inte att tillåtas bryta mot några lagar, sade den lokale polischefen Joe Arpaio, som profilerat sig som "Amerikas tuffastes sheriff" och som skulle tala från samma scen som Donald Trump på valmötet.

Även i New York protesterades mot Donald Trump på lördagen. Tusentals demonstranter samlades vid Columbus Circle vid lunchtid för att gå den korta vägen till fastighetsmagnatens kanske mest kända byggnad, Trump Tower.

– Vi är här för att Donald Trump är motsatsen till allt Amerika står för, sade en man från Westchester till CBS New York.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.