Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-02 09:33

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/den-hemlighetsfulla-sekten-blev-en-superspridare-av-corona/

VÄRLDEN

Den hemlighetsfulla sekten blev en superspridare av corona

Shincheonjikyrkans församlingshus i Daegu desinfekterades och tömdes efter att ett kluster av smittade i covid-19 hade upptäckts i församlingen.
Shincheonjikyrkans församlingshus i Daegu desinfekterades och tömdes efter att ett kluster av smittade i covid-19 hade upptäckts i församlingen. Foto: Lee Moo-tyul/AP

Över hälften av alla sydkoreanska fall kan härledas till en kristen sekt där medlemmarna sitter tätt ihop under gudstjänster. Sjukdom räknas inte som giltigt skäl att skippa mässan. Det fick förödande konsekvenser när en kvinna i församlingen blev smittad av covid-19.

DN har pratat med en avhoppare från den hemlighetsfulla sekten.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.