Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-02-20 16:48

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/dns-korrespondent-blev-satirteckning-i-ryska-medier/

Världen

DN:s korrespondent blev satirteckning i ryska medier

DN:s Moskvakorrespondent Anna-Lena Laurén. Foto: DN

I veckan skrev DN:s korrespondent Anna-Lena Laurén om hur kollektivtrafiken i Ryssland är mycket mer stryktålig när det kommer till vinterväder än i Sverige. 

Artikeln uppmärksammades av ryska medier och resulterade till och med i en satirteckning. 

Rätta artikel

Anna-Lena Laurén som bor i Moskva och bevakar Ryssland för DN skrev en artikel om den ryska kollektivtrafiken och hur väl den fungerar även vid mycket snö. 

”I Sibirien är temperaturen ofta nere i minus fyrtio vintertid, men sibiriska järnvägen har nästan aldrig problem med snökaos. Deras tåg går som ... tåget”, skrev hon bland annat. 

Ryska statliga nyhetsbyrån Ria uppmärksammade artikeln. Förutom ett referat i en egen text, resulterade det i en satirteckning. 

Teckningen föreställer en rosig och vinterklädd Anna-Lena Laurén med en ryggsäck målad som svenska flaggan. Hon står vid en tågräls bredvid en annan potentiell passagerare och ett tåg närmar sig. En termometer visar att det är 50 minusgrader där de befinner sig. I en pratbubbla säger Laurén: ”Fantastiskt, så mycket minusgrader och allt fungerar”. Den andre passageraren svarar: ”I så fall är det väl plus”. 

Här kan du se satirteckningen.