Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Dockor behandlas som människor på thailändskt flyg

Foto: Alamy

Du kanske hoppas att du inte hamnar bredvid ett litet barn när du ska flyga. I Thailand kan du nu hamna bredvid en – docka.

Thai Smile Airways, Thai Airways lågprisbolag, har nyligen gett sin personal tillåtelse att sälja flygbiljetter till passagerares ”Luk Thep”-dockor. Luk Thep ser väldigt realistiska ut och tros av många thailändare vara både besjälade och bringa god tur, rapporterar CNN. De populära dockorna kan kosta flera tusen kronor och behandlas som riktiga barn av sina "adoptivföräldrar".

I ett internt pm, som nu citeras i thailändska medier, skriver Thai Smile att dockor med biljett måste ha säkerhetsbälte och serveras mat och dryck. Precis som riktiga barn får de heller inte sitta vid nödutgångarna.

Och för den som inte har någon dockbiljett? Då behandlas den som handbagage och måste läggas undan vid start och landning.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.