Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-03-01 06:24

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/dockorna-gav-nytt-liv-nar-manniskorna-forsvann/

Världen

Dockorna gav nytt liv när människorna försvann

Sedan Tsukimi Ayano flyttade tillbaka till sin hemby Nagoro har hon tillverkat över 500 dockor. Flera liknar tidigare bybor. Precis som hundratals andra japanska byar har Nagoro avfolkats och riskerar att dö ut.
Sedan Tsukimi Ayano flyttade tillbaka till sin hemby Nagoro har hon tillverkat över 500 dockor. Flera liknar tidigare bybor. Precis som hundratals andra japanska byar har Nagoro avfolkats och riskerar att dö ut. Foto: Alexander Mahmoud

NAGORO. När Tsukimi Ayano för 18 år sedan flyttade tillbaka till sin hemby Nagoro bodde knappt några människor kvar. Precis som i hundratals andra utrotningshotade japanska byar hade unga flytt till storstäderna och lämnat en åldrande befolkning. Men Nagoro har fått liv igen. Barn som åker skördetröska, byggnadsarbetare, människor som väntar på bussen. Eller?

En närmare titt avslöjar något annat.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in