Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-20 06:53 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/dod-i-45-minuter-vaknade-till-liv/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Död i 45 minuter – vaknade till liv

En man i amerikanska delstaten Ohio som dödförklarats efter att hans hjärta slutat slå och varit stilla i 45 minuter började plötsligt leva igen.

Mannens förstummade läkare har ingen förklaring, men den 37-årige mekanikern hänvisar till sin tro och kallar det inträffade ett mirakel, skriver tidningen USA Today.

Sjuksköterskor höll på att förbereda mekanikern så att hans familj kunde ta farväl, när han plötsligt började visa livstecken igen. Fem dagar senare återfick han medvetandet helt och fullt.

– Under de senaste 20 åren har jag aldrig upplevt att en dödförklarad kommit tillbaka. Jag har aldrig sett det, säger mannens kardiolog Raja Nazir till tidningen Dayton Daily News.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.