Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Död koala hittades fastskruvad vid stolpe

Other: Hans & Judy Beste/IBL

En död koala har hittats fastskruvad vid en stolpe i Australien, en händelse som har lett till ilska i landet.

– Vad är det för fel med samhället? Det får en att må illa, säger Murray Chambers, ordförande för Koala Rescue Queensland (KRQ).

Organisationen fick en rapport om en koala på en stolpe vid en rastplats i närheten av orten Gympie, drygt 17 mil norr om Brisbane. Vid en närmare titt visade det sig att koalan var död och fastskruvad.

”Han är död, men om han var det när han sattes fast är okänt”, skriver organisationen på sin Facebooksida där de ber om hjälp att hitta de som ligger bakom tilltaget. Inlägget har fått tusentals reaktioner och delningar.

Senare kunde det bekräftas att koalan var död innan den skruvades fast, skriver tidningen Sydney Morning Herald.

Den omtyckta koalan har under de senaste decennierna blivit mer och mer hotad, främst på grund av att områdena där den bor har blivit mindre, men också på grund av sjukdomar, hundattacker och skogsbränder.

Enligt en landsomfattande räkning fanns 2012 runt 330 000 koalor, men siffran är svår att bekräfta på grund av att de bor långt upp i träden.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.