Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Världen

Döda migranter hittade vid strand

Turkiska myndigheter uppger att liken efter ett tjugotal människor, varav flera barn, hittats på två olika platser längs Turkiets västra kust efter att deras båt på väg mot Grekland sjunkit.

Flyktingarna rapporteras ha påbörjat båtfärden från Dikili i sydvästra Turkiet och en del av offren hittades uppspolade på en strand i den närliggande turistorten Ayvalik. På bilder publicerade av nyhetsbyrån Dogan ses döda barn ligga på stranden, fullt påklädda med skor och flytvästar fortfarande på.

Kustbevakningen uppges fortsätta sökandet efter fler offer, i den senaste tragedin med flyktingar som försöker ta sig sjövägen in i EU. Över en miljon flyktingar och migranter tog sig till Europa under 2015, de flesta över havet, enligt Internationella organisationen för migration.

Det hårdare vintervädret med svårare sjöförhållanden tycks hittills inte ha avskräckt så många människor, då båtar fortsätter att ankomma till Grekland dagligen.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.