Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-11-30 08:08

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/dodens-drottning-hon-har-skapat-en-egen-kyrkogard-dar-hon-begraver-flyktingarna/

VÄRLDEN

Dödens drottning har skapat en kyrkogård för flyktingar

3 min 49 sek. "Alla som dör i och omrking Riohacha och inte har råd med en begravning tar jag hand om och ger en värdig begravning". Foto: Luis Cano
Bild 1 av 1
Foto: Luis Cano

RIOHACHA. De senaste åren har nästan fem miljoner människor flytt svälten i Venezuela. De flesta hamnar i Colombia som inte har resurser att ens begrava flyktingarna som dör.

Men en pensionerad obduktionstekniker har skapat en egen kyrkogård där hon begraver migranterna utan kostnad. Hon kallas Dödens drottning.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.